Polycarbonaat

Bij terrasoverkappingen wordt er vaak gebruikt gemaakt van verschillende grondstoffen. Zo bestaat het frame vaak uit aluminium of hout. In het dak wordt steeds vaker gebruik gemaakt polycarbonaat als alternatief voor glas. Polycarbonaat is een zeer sterke kunststofsoort die zeer geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld de dakplaten van een overkapping.

Waarom polycarbonaat?

Als u twijfelt tussen een veranda met glas of polycarbonaat, neem dan de volgende voordelen van polycarbonaat in gedachten:

  • Polycarbonaat is bijzonder sterk. Het scheurt of breekt zelden en is daardoor duurzamer dan glas.
  • Polycarbonaat weegt niet veel en is daarmee makkelijker te verwerken dan glas.
  • Polycarbonaat is een brandvertragende stof en gaat niet druipen bij brand.
  • Polycarbonaat is eenvoudig te bewerken. Ook kan er gemakkelijk in gezaagd, geboord of gefreesd worden. Daarmee is een terrasoverkapping, veranda of serre met polycarbonaat gemakkelijker op maat te maken.
Polycarbonaat is doorgaans wel troebeler dan een glasplaat. Daarmee wordt het licht iets meer verspreid en is het zicht naar boven toe wat minder helder.

Infrarood bescherming

Het is ook mogelijk om op uw polycarbonaat platen een beschermlaag te laten toevoegen die infraroodstraling blokkeert. Daarmee blijft het zo’n 30 tot 40 procent koeler onder uw aluminium overkapping en kunt u ook op zeer warme dagen comfortabel buiten vertoeven. Het hittewerende polycarbonaat werkt dus als een extra isolatielaag en zorgt er tevens voor dat het vuil minder goed zichtbaar is dan bij gewone transparante dakplaten.

Zijspie van polycarbonaat

Tegenwoordig is een terrasoverkapping veel meer dan alleen het frame en het dak. Door de de overkapping (gedeeltelijk) dicht te maken, kan de ruimte worden ingezet als een extra kamer en wordt het een echt verlengstuk van de woning. Met een polycarbonaat zijspie of wand kiest u voor het beste van beide werelden. Als uw overkapping tegen een schutting of muur aanstaat, kunt u met behulp van een zijspie de open ruimte tussen het dak en de schutting dichtmaken. Daarmee zit u uit de de wind, maar niet volledig ingebouwd, waardoor het toch voelt alsof u buiten bent. Het is later alsnog mogelijk om uw overkapping volledig dicht te maken, bijvoorbeeld met een schuifdeur van glas.

Domiveranda kan voor elke veranda een passende zijspie of zijwand van polycarbonaat leveren. Of het nu gaat om een nieuwe of bestaande overkapping, veranda of serre. Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een polycarbonaat zijspie of -wand? Gebruik onze handige calculator of neem contact met ons op voor een offerte op maat.