Douglas overkapping

Een houten overkapping geeft over het algemeen een warmer en natuurlijker gevoel dan zijn aluminium tegenhanger. Wij nemen u graag mee in de wereld van onze duurzame douglas overkappingen.

Wat is een douglas overkapping?

Douglashout is een soort hout dat wordt gewonnen uit de Douglasspar, die voornamelijk in het Zwarte Woud in Duitsland groeit. Het is een traag groeiende soort, waardoor het hout van een uitstekende kwaliteit is en dus ook lang meegaat wanneer het als overkapping wordt ingezet. De houtsoort wint de laatste jaren aan populariteit in Nederland.

Douglashout heeft een mooie warme kleur, die onder de invloed van het weer licht kan vergrijzen. Het is echter heel eenvoudig om Douglashout te bewerken met speciale oliën en lakken, waardoor de sfeervolle kleur behouden blijft.

Waarom een douglas terrasoverkapping?

Ten opzichte van een aluminium overkapping is een douglas houten terrasoverkapping over het algemeen een iets grotere investing. Een goed onderhouden overkapping van douglashout gaat echter vrijwel net zo lang mee. Eén van de voordelen van een houten constructie is dat het materiaal makkelijk te bewerken is en daarom ook eenvoudig op maat te maken is. Daarnaast kunnen houten balken over het algemeen in een behoorlijke lengte worden geproduceerd, waardoor een eenvoudige constructie over een lange afstand mogelijk wordt.

Wat kost een douglas overkapping?

Een houten overkapping is financieel gezien een gunstige keuze. De exacte kosten die met een douglas overkapping gemoeid zijn hangen sterk af van de grootte van het oppervlak en de afwerking. Met behulp van onze handige calculator kunt u makkelijk uw wensen aangeven, op basis waarvan wij direct een kostenindicatie kunnen afgeven.

Een houten overkapping op maat

Geen enkele tuin is hetzelfde. Daarom kunnen we douglas overkappingen in verschillende formaten leveren. Het is mogelijk om de onderdelen zelf op maat te snijden, als u wilt afwijken van onze standaard maten. Wij geven echter ook graag advies over een houten overkapping op maat. Neem gerust contact met ons op of kom kijken in onze showtuin, zodat we samen de mogelijkheden kunnen doornemen.

Douglas overkapping inclusief montage

Zelf niet zo handig of liever verzekerd zijn van een juiste plaatsing? Geen probleem! Onze ervaren medewerkers nemen graag dit werk voor u uit handen. Daarmee krijgt uw tuin binnen één dag een volledige make-over en kunt u direct genieten.